Kumlama

"YILGENCİ San. ve Tic. A.Ş."

KUMLAMA SHOPPRIMER HATTI

Kumlama Hattı
Ağız Genişliği: 2.200 mm
Azami İş Parçası Yükseliği: 500 mm
Kumlama Malzemesi: Ürün Çeşitlerimiz (Birinci Kalite) (1.700 N/m2)
İşlem Sonrası Yüzey: SA 2,50 (DIN-EN-ISO 8501-1)
Temizleme Sistemi(Kumlama Malzemesi): Döküm çelik bilye 0,9 – 1,4 mm (48-51)
Temiz Havada Kalan Toz: <1 mb / NmN
Altı tirbünden her biri diğerine zarar vermeyecek şekilde yerleştirilmiştir. Bu aynı zamanda kumlama sonuçlarını da iyileştirir.

Shopprimer Hattı
Tam otomatik ve çepeçevre kaplama için doğru boya mesafesi.
Gerekesiz püskürtmenin engellenmesi için otomatik yükseklik ayarlı boya köprüsü.
Her iki tarafada yerleştirilmiş fırçayla patentli ön temizlik sistemi.

Havasız Standart Boya Sistemi
Boya sisteminin bütün bileşenleri ortak norm düzenlemelere uygundur.
Kalite ve güvenlik açısından en yüksek standartlara sahiptir.
Elektrikli boya karıştırıcılarımız ATEX 94/9 EG’ye göre kanıtlanmış ve belgelenmiştir.


  • Kumlama Nedir?

    Kumlama, paslanmaz çelik ya da metalin üzerindeki kiri, yağı, pası ve korozyonu kaldırıp yüzeyin tekrar boyanmasını içeren yüzey temizleme işlemidir. Paslanmazda kumlama paslanmaz çeliğin zaten uzun olan ömrünün daha da uzamasını sağlar.

    Kumlama işlemi yapılırken özel olarak imal edilmiş grit diye bilinen aşındırıcı maddeler kullanılır. Kumlama, yüzeydeki mikro partikülleri temizlediği temizleyip paslanmaz çelik ve metalin özünü ortaya çıkartmaktadır.

    Kumlama Nasıl Yapılır?

    Kumlama, kumun yüksek basınç ile metal yüzeye çarptırılması işlemidir. Yüzeydeki kir, yağ, pas gibi istenmeyen maddeyi temizler. Açık alanda kumlama yapmak için kumlama kazanları kullanılır. Açık sistemler ile tersanelerdeki gemi ya da büyük yapıların kumlaması gerçekleştirilir. Orta boy parçalar içinse daha küçük kumlama kabinleri kurulur. Parçaların yüzey temizliği bu kabin içerisinde yapılır. Küçük ve kapalı sistem olan kumlama kabinleri küçük yere sahip firmalar için ideal kumlama teknikleri arasındadır.

    Otomatik Kumlama mı Manuel Kumlama mı?

    Üzerinde kaynak yapılmamış paslanmaz çelik, profil ya da sac malzemelerde ve belirli ölçülerde kesme kaynak işlemi yapılmış çelik malzemenin kumlanmasında trübinli otomatik kumlama makineleri kullanılır. Tam otomatik sistemin en büyük avantajı makineye girebilecek boyuttaki malzemelerin hızlıca ekonomik olarak kumlanabilmesidir. Dezavantajı ise büyük parçaların otomatik makinelere sığmamasıdır. Örnek vermek gerekirse; tersanelerdeki gemi ya da büyük iş makineleri otomatik kumlama makinelerine sığmaz. Bu tarz büyük makinelerde manuel kumlama devreye girer.

    Kumlamada Kullanılan Malzemeler Nelerdir?

    Kumlama makinelerinde metal, cam ya da mineral esaslı aşındırıcı malzemeler kullanılabilir. Kumlama makinesine ve kumlanacak alanın malzemesinin cinsine göre seçilen malzeme farklılık gösterebilir. Kumlama yaparken nozul, nozul tutucu, maske ve eldiven gibi koruyucu ürünler kullanılmalıdır. Bu hem güvenliği hem de işin verimli yapılabilmesi için yardımcı olur.

    Kumlama sarf malzemeleri olarak; paslanmaz çelik bilya, cam kürecik, alüminyum oksit bilya, çelik grid, bazalt silis, kuvars gibi aşındırıcılar kullanılabilir. Özellikle silis kum, çok hafif şiddette yapılacak olan kumlama tekniği ile birlikte kullanılır. Silis kumu kullanmak yüzeyin bozulmamasını sağlayacaktır. Grid ise kumlama gücü en yüksek olan kum çeşididir. Demir artığı olarak da bilinen grid, özellikle büyük yüzeylerde kullanılır.  

YILGENCİ San. ve Tic. A.Ş.

Yılgenci

Çelikten Sanat Üretiyoruz...
Demir gibi sağlam bir güven ile yeni yatırımlara doğru...

İletişim

Copyright © 2024. Her Hakkı Saklıdır. Sitemizin herhangi bir şekilde kopyalanması, çoğaltılması ve dağıtılması halinde yasal haklarımız işletilecektir. Eleganza Soft